Det är resultatet av arbetet från Apícola Cuartero, ett familjeföretag som grundades för tre generationer sedan och ligger vid foten av Moncayo. Med mer än 3.000 bikupor, är dessa honung producerade till hundra procent i Spanien och kommer från de mest utmärkta blomstringarna i den spanska geografin.
Deras mer än tjugo olika produkter tillverkas på ett naturligt sätt, utan bekämpningsmedel runt blommorna, och följer den traditionella processen, vilket gör att varje honung blir unik, även inom samma typ. På så sätt lyckas Mieles del Tío Juan Cruz återuppliva den gamla smaken av honung, när den köptes direkt från biodlarens hem.
Här kan man hitta alla produkter från Mieles del Tío Juan Cruz. De erbjuder stora förpackningar (940 g) och små (470 g), och flaskan med honungsvinäger har en kapacitet på 250 ml. Dessutom är alla etiketter skrivna på fem olika språk (spanska, engelska, franska, tyska och klassisk arabiska).
De mer än 3.000 bikupor som Apícola Cuartero har spridda över stora delar av den spanska geografin gör att Mieles del Tío Juan Cruz omfattar ett stort urval av blomstringar från de mest olika ekosystemen så att bina kan pollinera dem.
Från det aragoniska territoriet utnyttjas blommor som rosmarin och rosa timjan, den första producerar honung av mycket ljus färg, mild smak och med en behaglig aromatisk eftersmak; och den andra har en bärnstenfärg och söt smak med syrliga inslag.