Kakaosmör för chokladtillverkning

Beskrivning

Kakaosmör är resultatet av pressning av kakaolikör (eller kakaomassa) under mycket högt tryck. När kakaosmöret har samlats in i flytande tillstånd packas det i 25 kg kartonglådor och kyls ned för att transporteras till våra kunder. Kakaosmör förblir fast vid en temperatur på 270 °C, men börjar smälta vid 27,70 °C och smälter helt vid 350 °C. När kakaoläsken pressas kommer kakaosmöret först i naturligt tillstånd och behåller den fulla smaken av kakao. Ytterligare en process utförs för att erhålla deodoriserat kakaosmör så att det kan användas vid chokladtillverkning utan att påverka chokladens lukt och smak. Kakaosmör används för att tillverka choklad, antingen som det är eller blandat med kakaomassa. Förutom livsmedelsanvändning används kakaosmör i farmaceutiska och kosmetiska produkter på grund av dess antioxidativa egenskaper och smörjande natur.

Komplett version av denna produkt tillgänglig i EN
  • Kakao och choklad
  • Tillverkning av choklad
  • Kakaosmör
  • kakaosmör för kosmetika

Domain icon Grossist

52370 Kaunas - Litauen

Kontakt